Weet u ideeën en mensen wél te verbinden?

Betrek en verbind, benut de kwaliteiten die u in huis heeft en bereik samen meer

Heel veel mensen in heel veel organisaties zijn druk met van alles. Minder organisaties hebben een idee van richting. Nog iets minder organisaties hebben een uitgesproken scherp beeld van de richting die ze willen varen en hun bestemming. Maar zelfs die bedrijven slagen er niet altijd in die koers te varen en hun bestemmingen echt te bereiken. De reden van dit falen? Gebrek aan verbinding! 

Tussen mensen en mensen. En tussen mensen en hun ideeën. Een onderneming runnen en changen blijft uiteindelijk namelijk ‘gewoon’ mensenwerk. Met aandacht voor spreadsheets alleen, gaat u het niet redden. Ook niet met het sec toepassen van de meest waanzinnige managementhypes, methoden en technieken. Handig en nodig? Zeker. Maar om dingen echt voor elkaar te krijgen en succesvol te zijn, moet u samenwerken. Verbinden dus.

In de dagelijkse operatie uiteraard. Maar zeker ook op de thema’s strategie, innovatie en verandering. Is juist die samenwerking minder effectief, dan heeft dat grote impact op de toekomst van uw business. Op zich niks nieuws, maar juist op dit vlak blijkt het helaas vaak niet vanzelf te gaan. Dat maakt eruit halen wat erin zit, enorm lastig. Vooral ook omdat u er zelf middenin zit. U maakt deel uit van de oplossing, maar mogelijk ook van het probleem. Als betrokken leidinggevende wilt u echter wel het beste voor uw mensen, uzelf en uw organisatie. Maar hoe?

MASIVe helpt u op de juiste manier het juiste gesprek met de juiste mensen te voeren. In elke situatie. Of het nu gaat om de effectiviteit van uw teams, om issues in één-op-één samenwerkingsrelaties of om het gericht betrekken van stakeholders. Als het gaat om echt impact maken, is het belang van deze vaardigheid nauwelijks te overschatten. U krijgt meer grip op het complexe krachtenveld van effectief samenwerken. En benut de in uw organisatie aanwezige kennis en kunde blijvend beter.

Weten hoe ook u uw verbindingskracht vergroot en welke ondersteuning MASIVe hierin kan bieden? Lees eerst verder of neem direct contact op.

Effectieve teams

Wij willen onze teams beter zien presteren en samenwerken

Uw teams draaien en leveren als een malle. Precies wat u wilt, op tijd en binnen budget. Ze voelen u direct aan, zijn goed op elkaar ingespeeld en assertief bovendien. Gericht op hun taak maar ook op elkaar. En ze kijken vooruit, zodat u niet onaangenaam wordt verrast. Wat wilt u nog meer?

Betrokken stakeholders

Wij willen belanghebbenden beter betrekken en voor ons winnen

Voordat uw teams goed en wel beginnen aan een nieuw initiatief, hebben zij allang in de gaten wie er welk belang bij hebben en hoe hun belang zich verhoudt tot uw eigen doelstellingen. Zij betrekken de juiste belanghebbenden op een voor hen prettige manier en sturen (verwachtingen) voortdurend adequaat bij waar nodig.

Verbinden maakt uw business sterker

Beïnvloeden & overtuigen

Wij willen belanghebbenden eerder aansluiten en meenemen

U weet wat erbij komt kijken mensen te overtuigen van uw goede idee of bedoeling. Wanneer en waar u moet instappen. Hoe u verbinding maakt. Wat u moet vragen of vertellen. Of juist niet. En dat manipuleren geen duurzame optie is. Maar alleen oprechte en gelijkwaardig ingestoken communicatie werkelijk werkt. U(w team) kan dat.

Cruciale gesprekken

Wij willen ook als het lastig wordt met elkaar in contact blijven

Anders dan veel mensen kan u wel degelijk een ander aanspreken op ongewenst gedrag zonder dat dit meteen ten koste gaat van de relatie. Ook kunt u uitstekend een dialoog voeren over een onderwerp waarover u het niet met elkaar eens bent, terwijl het wel heel belangrijk voor u is en de emoties daarbij hoog kunnen oplopen.