Wendbaarheid creëren

Alles in beton gegoten? Niet doen, blijf liever wendbaar!

Heeft u grootste plannen gemaakt? Programma’s uitgezet voor de komende 5 jaar? Iedereen strak gezet op het behalen van targets en het koste wat kost realiseren van afgesproken projecten? Maar de wereld om u heen verandert snel en wil ineens iets anders van u?

U kunt het niet meer horen of lezen: verandering als enige constante. Dat het tempo hoger ligt dan ooit. En dat het niet minder gaat worden de komende tijd. Dat weet u ook wel. En u merkt het ook. Aan alles. En net nu uw strategie eindelijk ‘af’ is.

Nieuwe klantwensen, beperkende overheidsmaatregelen, krapte op de arbeidsmarkt, een uitdijend speelveld met concurrentie uit onverwachte hoek, de deeleconomie, platformen. Wat de change ook betreft, u moet er maar weer mee zien te dealen.

Dat gaat alleen niet zomaar. Deze nieuwe werkelijkheid sluit namelijk niet per se heel goed aan op de manier waarop  vele directeuren en managers ooit hebben geleerd te sturen en leiden. Veel modellen en theorieën, managementstijlen en vertrouwde best practices zijn geënt op oud denken en doen. Om mee te blijven doen, zult u uit een iets ander vaatje moeten tappen. Want het creëren van strategische wendbaarheid en extreme klantfocus lijken belangrijker dan ooit.

Eén keer per jaar met uw MT op de hei om uw strategie snel te herzien (omdat het nou eenmaal moet)? Niet verstandig. Strategische planning? Uit. Denk rolling strategy. Uw strategisch vijfjarenplan gedisciplineerd uitrollen? Nee hoor.

Ga vooral experimenteren. Leer innoveren. En innoveer uw leren. Maak het managen van strategie en portfolio meer agile. Pas het ritme voor strategische afstemming in uw organisatie aan en verhoog uw wendbaarheid en adaptief vermogen.

MASIVe helpt u uw organisatie, teams en medewerkers strategisch en praktisch wendbaar houden.

Dit helpt u en uw collega's tijdig en effectief anticiperen op de impact van relevante veranderingen en relevant te blijven voor uw klanten van nu en die van de toekomst.

Wendbaarheid

Hoe
kunnen
wij
helpen?

Voorkomen dat uw strategie juist verlammend en als molensteen om uw nek werkt? Blijf strategisch wendbaar! Wilt u:

  • in de breedte sneller signaleren wat er om u heen verandert? 
  • beter worden in analyseren wat u met die informatie kunt?  
  • sneller de troepen leren mobiliseren en met antwoorden komen?
  • het operationaliseren van oplossingen versnellen en optimaliseren?
  • een goede ritmiek vinden voor afstemming in de organisatie?
  • uw wendbaarheid en strategische veranderkracht duurzaam vergroten?