Businessmodel innovatie & portfolio

Word ook onverslaanbaar!

Heeft u uw zaakjes goed voor elkaar nu? Loopt alles op rolletjes en zijn uw klanten net zo blij als uw mensen? Maar toch … een ietwat onbehaaglijk gevoel over hoe lang dit zo blijft?

Blijf onverslaanbaar door innovatie van businessmodel en portfolio

U weet hoe geweldig het voelt een goed lopende business te mogen leiden. Dat wilt u het liefst vasthouden. De realiteit is echter dat de wereld om u heen verandert. Uw organisatie ook.

Er is geen status quo. Dat weet u heel goed. Maar de operatie van alledag in goede banen leiden is ook geen sinecure: dat vergt een hoop aandacht en energie. Zeker als uw onderneming tegelijk ook nog eens stevig groeit. 

U loopt dan extra risico onvoldoende geregeld tijd te maken om met uw team(s) na te denken over of u nog steeds de juiste koers vaart. Of u nog werkelijk waarde biedt met uw oplossingen. Dat gaat vaak goed … tot het fout gaat. En dan bent u soms te laat.

De markt is veranderd en heeft andere behoeften en problemen om op te lossen. Meer gemak, sneller of goedkoper wellicht? Uw leverbetrouwbaarheid is in de afgelopen groeiperiode een stuk minder geworden. Dat is uw klanten ook opgevallen. Dus neemt uw omzet af. Maar uw kosten niet! Uw mensen werken zich een slag in de rondte. Daar hebben ze een keer genoeg van. Altijd maar ‘blijven knallen’ kan niet. Een kwestie van tijd dus voordat ziekteverzuim en ongewenst verloop toenemen. Ondertussen zit de concurrentie niet stil. Maar uw innovatiepijplijn helaas wel.

Allemaal signalen dat uw huidige businessmodel(portfolio) in deze vorm niet meer voldoet. U laat daardoor – uiteraard onbedoeld – kansen liggen. Hoogste tijd dus om daar iets aan te gaan doen!

Want ieder businessmodel heeft een houdbaarheidstermijn. Of u dat nu leuk vindt of niet. De markt dicteert en bepaalt of u mag blijven meespelen of niet. Het goede nieuws is, u kunt er zelf ook echt iets aan doen: leer exploiteren en exploreren combineren.

Werk via innovatie aan een evenwichtig en toekomstbestendig portfolio aan businessmodellen die u nu én straks succes brengen. Beoordeel de kracht van uw huidige (portfolio van) businessmodel(len) en hoe die te verbeteren en versterken. Met uw eigen ambities als vertrekpunt en wendbaarheid als principe.

MASIVe helpt organisaties het evenwicht (her)vinden tussen morgen relevant blijven én vandaag presteren.

Via innovatie van uw portfolio en businessmodel blijft u meedoen
met meer rendement!

Blijf langer aan de top via innovatie van businessmodel en portfolio

Hoe
kunnen
wij
helpen?

Zowel nu als later blijven presteren? Dan gaan we aan de slag met uw businessmodelportfolio. Leer bijvoorbeeld:

OVER DEZE IMPACTVERGROTER

  • relevant voor: corporates, MKB-bedrijven en zelfstandig professionals
  • mogelijke services: advies op basis van beoordeling huidige portfolio-innovatieproces, implementatie van voorgestelde verbeteringen, training en coaching van uw innovatieteams in nieuwe werkwijze, procesbegeleiding MT bij eigen maken nieuwe portfolioproces, etc.
  • neem contact op voor een op uw specifieke situatie en vraag toegespitst traject (intake en globaal voorstel zijn kosteloos)