Projecten en programma's

Lever wát u wilt,
hoé u het wilt!

Talloze uit te voeren ideeën op de plank? Capaciteit om te bouwen en meer dan genoeg drive om aan de slag te gaan? Maar geen idee hoe goed te starten en welke aanpak echt werkt? U bent zeker niet alleen.

Programma's en projecten vormen pad naar succes

Als u als organisatie eenmaal scherp heeft in welke ideeën u wilt investeren, dan bent u er nog niet. Ze moeten nog wel even worden gerealiseerd. Klinkt simpel, maar hoe pakt u dat aan?

Dit is vaak het moment waarop spontaan de term ‘project‘ op tafel komt. Of ‘programma‘; meestal als de klus wat groter is en/of mentaal belangrijker moet worden gemaakt. Dan alleen nog even een rugnummer erbij zoeken als projectlijder (ja, met een “ij” dan) en we kunnen los! Lekker actiegericht en aan de slag.

Dat blijkt niet altijd de beste weg en geregeld te kort door de bocht. Het leidt dan ook net zo geregeld tot teleurstellingen. Bij de opdrachtgever, maar ook bij de opdrachtnemer en anderen.

Voor veel organisaties blijken projecten en programma’s simpelweg net zo lastig als noodzakelijk. Het er gewoon even bij doen, valt in de praktijk fors tegen.

Met gevolgen: trajecten die uitlopen, meer budget vragen of gewoon niet leveren wat ze moeten leveren. Behalve gedoe.

Zeker als u vaker stevige veranderopgaven uit te voeren heeft, is investeren in passende kennis en vaardigheden een overweging. Om de juiste aanpak te kunnen kiezen bijvoorbeeld. Want wat werkt voor uw buurman hoeft niet voor u te werken. Zet u vol in op agile, meer traditioneel of toch een hybride vorm? Of omdat het goed besturen, leiden en uitvoeren van programma’s en projecten een vak op zich is. Niet alleen voor de beoogde project- en programmamanagers. Maar ook voor u als opdrachtgever. Vanuit uw rol kunt u initiatieven maken, of onbedoeld breken.

Al met al een investering voor de toekomst die zich in de volle breedte ruim laat terugverdienen: in (samen)werkplezier, energie, tijd én harde euro’s.

MASIVe helpt u grip te krijgen op wat uw teams leveren en hoe.

Met een passende aanpak en de juiste kennis kunt u uw veranderinitiatieven adequater  inrichten, managen en besturen.

Als zij leveren wat u verwacht,  kunt ú beginnen aan het terugverdienen van uw investeringen.

Orde in de chaos creëren via projecten en programma's

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u met elkaar het vakmanschap in uw organisatie ontwikkelen van zowel projectleden, project-/programmamanagers als opdrachtgever(s)? Via b.v.:

  • een compacte standaard, of liever voor u op maat gemaakte training
  • actieve coaching van uw medewerkers (ook field/on the job)
  • hulp bij het definiëren en inrichten van nieuwe veranderopgaven
  • uitleg en op uw organisatie afgestemd advies over mogelijke aanpakken (klassiek, agile, hybride)
  • implementatie van de gekozen aanpak(ken) in uw organisatie
  • interim invulling van de P(G)M-rol met learning on the job mogelijkheden voor een of meer van uw eigen mensen

MASIVe onderscheidt zich doordat er niet ‘een’ aanpak wordt gepropageerd en uitgerold. Met u wordt gezocht naar de beste oplossingen voor uw situatie nu én uw wensen voor de toekomst. Het hele spectrum van projecten, programma’s en portfolio’s managen kan worden bestreken. Er is kennis van alle gangbare typen aanpakken – en daarmee geen absolutie in voorkeur. Bovendien wordt ook nadrukkelijk de verbinding gelegd met hoe u strategie en innovatie heeft ingericht, zodat alles elkaar versterkt en u niet onbedoeld een lappendeken van afzonderlijke ‘gimmicks‘ creëert.